Directeur Jan de Wit (links) van EMO en Richard van Sonsbeeck vertellen dat het bedrijf jaarlijks miljoenen steekt in de aanpak van mogelijk overlast door zwart stof.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Jan de Wit (links) van EMO en Richard van Sonsbeeck vertellen dat het bedrijf jaarlijks miljoenen steekt in de aanpak van mogelijk overlast door zwart stof. © Roel Dijkstra

Een ‘korstje’ voor giga-kolenbergen in de haven: alles uit de kast in strijd tegen overwaaiend zwart stof

Horendol werden inwoners van Hoek van Holland vorige zomer van zwart stof op kozijnen, auto's en het tuinmeubilair. Kolen- en ertsoverslagbedrijven EMO en EECV werken sindsdien nog harder om te voorkomen dat er stof overwaait naar de badplaats. ,,De kolenbergen zijn nu veel aerodynamischer.”

 1. Jeffrey (30) heeft duizenden euro's nodig voor behandeling tegen slopende ziekte: ‘Wil mijn zoontje zien opgroeien’
  PREMIUM

  Jeffrey (30) heeft duizenden euro's nodig voor behande­ling tegen slopende ziekte: ‘Wil mijn zoontje zien opgroeien’

  Jeffrey van der Sloot hoorde begin dit jaar dat hij een agressieve vorm van MS heeft. Die boodschap kwam hard aan bij de 30-jarige Schiedammer en zijn vriendin, die een zoontje van een jaar oud hebben. Maar Van der Sloot laat het er niet bij zitten. Hij wil naar Rusland voor een speciale behandeling en heeft een duidelijk doel: ,,Ik wil Eden zien opgroeien.”
 2. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
  PREMIUM

  Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

  Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen