Volledig scherm
Shavently Romano Profar. © Ron Wicklert

Eerbetoon aan plots overleden Vlaardingse Shavently Profar bij Euro Stars

Met een indrukwekkende minuut stilte werd er zondag op het World Port Tournament stilgestaan bij het plotseling overlijden van de Vlaardingse honkballer Shavently Romano Profar (23). Bij Euro Stars werd vanochtend om 10.00 uur in de kantine van de Capelse club een eerbetoon gehouden aan 'Shavo' Profar.

Aansluitend volgde om 11.00 uur de afscheidsdienst in de Sint Paulus' Bekering kerk aan de Merellaan 352 in Capelle aan den IJssel. De speler van Euro Stars wordt daarna begeleid naar de algemene begraafplaats Holy in Vlaardingen, waar hij rond 14.30 uur naar zijn laatste rustplaats wordt gebracht.

Shavently Profar was opgeleid bij Unicorns en honkbalde bij Tridents, Neptunus, Hoofddorp Pioniers en Euro Stars. ,,Een topjongen die leefde voor het honkbal'', zegt bondscoach Evert-Jan 't Hoen. ,,Ik heb hem meegemaakt bij Unicorns en Tridents en heb hem laten debuteren in de hoofdklasse bij Neptunus.''

Profar kreeg in mei last van zijn rug. ,,Op een gegeven moment kon hij niet meer lopen en op een mri-scan was een tumor zichtbaar'', zegt Euro Stars-coach Elvis Weerwind. ,,Het is echt ongelooflijk. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan hem. Shavo is het neefje van Jurickson Profar, die bij Oakland speelt. Hij had een knuppel van hem gekregen en als Shavo een honkslag sloeg, bleef hij rennen met die knuppel in zijn hand. Zo trots was hij. We gaan hem missen.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen