John Massaar (midden) van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. lanceerde vrijdagmiddag met Kees-Jan Dosker (links) van het Nationaal Restauratiefonds het Maassteden Monumentenfonds. Guido de Jong van de stichting Vlaardingse Bierbrouwerij (rechts) gaat op termijn een aanvraag bij het fonds indienen. Zijn stichting wil de oude brouwerij moderniseren en er onder andere een nieuw proeflokaal in onderbrengen.
Volledig scherm
PREMIUM
John Massaar (midden) van Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. lanceerde vrijdagmiddag met Kees-Jan Dosker (links) van het Nationaal Restauratiefonds het Maassteden Monumentenfonds. Guido de Jong van de stichting Vlaardingse Bierbrouwerij (rechts) gaat op termijn een aanvraag bij het fonds indienen. Zijn stichting wil de oude brouwerij moderniseren en er onder andere een nieuw proeflokaal in onderbrengen. © Dennis Wisse

Eigenaar van een vervallen pand? Dan kun je beroep doen op dit miljoenenfonds

Het nieuwe Maassteden Monumentenfonds hoopt beeldbepalende panden in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis een extra zetje te geven richting restauratie of een nieuwe bestemming. Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. stelt daar 5 miljoen euro voor beschikbaar.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen