Volledig scherm
De langverwachte borden zijn er eindelijk. © Privéfoto

Eindelijk snelheidsborden op de Prinses Julianalaan in Maassluis

Omwonenden hebben er lang op moeten wachten, maar sinds vorige week staan ze er: de borden die weggebruikers attenderen op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur op de Prinses Julianalaan in Maassluis. Ook is er een snelheidsdisplay geplaatst.

,,Of het werkt, ik heb geen idee. Maar ze staan er eindelijk nadat ze begin februari al waren toegezegd'', stelt bewoner Cor van Ettinger.

Dat geregeld te hard wordt gereden op de laan, die bekend staat als racebaan, bleek vorige week maar weer eens tijdens een politiecontrole. Acht automobilisten werden op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid was 65 kilometer per uur.

De gemeente Maassluis wil het gebied opnieuw inrichten, maar heeft daarvoor meer tijd nodig. De bewoners zien graag dat het gebied wordt ingericht als 30-kilometerzone, met het oog op de toenemende verkeersdrukte als in de toekomst de nieuwe woonwijk De Kade klaar is. De ontsluitingsweg van die wijk komt uit op de Julianalaan. Of dat mogelijk is, is de vraag.

Ondertussen ondervinden de bewoners hinder van het vele vrachtverkeer dat over de laan rijdt met vervuilde grond die wordt afgegraven om de Blankenburgverbinding mogelijk te maken. Bij wie zij schademeldingen kunnen doen, hun huizen zijn niet onderheid, is nog niet bekend.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen