Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Eindelijk veilig zwemmen in Vlaardingse buitenlucht? Plan voor zwemvijver op verlaten sportpark

Krijgt Vlaardingen eindelijk weer een veilige zwemplek in de buitenlucht? Heijmans heeft plannen om op het oude sportpark De Vijfsluizen een zwemvijver aan te leggen.

Die vijver moet op de plek komen waar nu het zwembad ligt. ,, Het was een levendige ontmoetingsplek, waar fanatiek baantjes werden getrokken, maar ook volop werd gesocialised aan de zwembadrand. Die sociale functie komt terug in het nieuwe plan”, zo licht de projectontwikkelaar toe.

Het sportpark werd in 1953 gebouwd in opdracht van de Bataafse Petroleum Maatschappij, die tegenwoordig Shell heet. De complex was bedoeld voor werknemers en hun gezinnen.

350 woningen

Het park sloot in 2008. Sindsdien oogt het verlaten en is het overwoekerd. Heijmans kocht het geheel in de zomer van 2018, nadat plannen voor een kantorenpark waren gesneuveld.

De bouwreus wil zo’n 350 woningen op het perceel zetten. Ook denkt zij aan ‘bijzonder veel groen’.

Sinds het Kolpabad eind jaren 90 sloot, hopen Vlaardingers op een alternatief voor het bekende buitenbad. In 2017 leek dat eventjes dichtbij: toen lanceerde het Stadslab het idee om op landgoed Hoogstad een bad te bouwen.

Dat ketste af: op de grond komt nu een pannenkoekenrestaurant.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen