Leo Honders in zijn boot die vrijwel geheel afbrandde. Met hulp van anderen heeft hij het schip inmiddels weer opgebouwd.
Volledig scherm
Leo Honders in zijn boot die vrijwel geheel afbrandde. Met hulp van anderen heeft hij het schip inmiddels weer opgebouwd. © DIJKSTRA, ROEL

Ferass A. mag proces over Maassluise bootbranden toch in vrijheid afwachten

Ferass A. mag toch zijn proces in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank Den Haag gisteren bepaald. A. wordt ervan verdacht in juni 2018 meerdere branden te hebben gesticht in Maasland en Maassluis. Zo ging onder meer de boot van Maassluizers Leo en Corrie Honders in vlammen op.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen

 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan