Volledig scherm
Archieffoto De Plantage, waar Film in 't Park volgende week plaatsvindt. © Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant

Film in 't Park is Film op 't Erf, maar dan in een kleiner jasje

Film op ‘t Erf mag dan dit jaar geen vervolg krijgen, Schiedamse filmliefhebbers krijgen wel een alternatief aangeboden: Film in ‘t Park. Dat vindt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus plaats in een van de oudste stadsparken van Nederland, de Plantage. ,,Iets kleinschaliger en met meer samenwerking tussen Schiedamse partijen’’, aldus Edwin Spek, een van de organisatoren.

Vorig jaar al besloot de organisatie dat Film op ‘t Erf op het Stadserf geen vervolg zou krijgen. De kosten van het festival stonden niet in verhouding met het aantal bezoekers. ,,Zelfs niet als het aantal bezoekers zou gaan groeien in de toekomst’’, weet Spek. Daarvoor was het plein te bewerkelijk voor een pleinbioscoop.’’

Feelgoodfilm

De vrijdag van Film in ‘t Park begint met The Extraordinary Journey of the Fakir, ‘een ultieme feelgoodfilm’. De tweede avond is, net als bij Film op ‘t Erf het geval was, voor de actie blockbuster. The Quake zal dan worden vertoond op het witte doek.

Beide avonden vangt de film om 21.00 uur aan. ,,Maar vanaf 20.00 uur zijn bezoekers al welkom op het terrein waar je je eigen stoel of kleed mag meenemen. Een stoel huren à 2 euro per stuk, is ook mogelijk.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen