Volledig scherm
De opbouw voor de Pleinbioscoop in het Beatrixpark is al begonnen. © DIJKSTRA, ROEL

Film kijken in park: 'De sfeer is helemaal anders'

Na 32 jaar films kijken in Rotterdam, heeft de Pleinbioscoop er dit jaar een zusterplaats bij. Vanaf morgen worden er in het Beatrixpark in Schiedam drie avonden films in de openlucht vertoont.

,,We zijn elk jaar op zoek naar leuke uitstapjes buiten Rotterdam,'' vertelt Nikki Kamps. Zij is hoofd programma strategie van Pleinbioscoop. ,,Toen de gemeente Schiedam aanbood om een keer hier de Pleinbioscoop te houden, zijn we verschillende locaties gaan bekijken. Het Beatrixpark leek ons een leuke plek, omdat het park heel erg in contrast staat met het plein tussen de hoge gebouwen in Rotterdam.''

Quote

Het Beatrix­park leek ons een leuke plek, omdat het park heel erg in contrast staat met het plein tussen de hoge gebouwen in Rotterdam.

Nikki Kamps

Ook producent Alyssa Schrauwen is enthousiast over de locatie. ,,Ik vind het heel leuk dat de sfeer in het park totaal anders is. Het lijkt me zo leuk om hier tussen de bomen en op het gras op een zwoele zomeravond een film te kijken,'' vertelt ze. Voor iedereen zit de sfeer er al goed in. Ook alle medewerkers vinden het fijn om met het mooie weer in de buitenlucht te werken. Maandagochtend zijn ze begonnen met de opbouw in het park.

Quote

We zeggen alleen af wanneer er een gevaarlij­ke situatie ontstaat door noodweer.

Mocht het weer toch slechter uitpakken dan verwacht wordt, gaat de film gewoon door. ,,We zeggen alleen af wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat door noodweer,'' vertelt Schrauwen. ,,Alle apparatuur staat onder tentjes, dus daar kan niks mee gebeuren. Ook weten we van andere jaren dat mensen toch wel met hun poncho of paraplu komen kijken, omdat dat ook wel weer een gezellige sfeer geeft.

Ondanks de grote ruimte is in elke uithoek het geluid goed te horen. ,,De precieze opstelling van de boxen moet nog bedacht worden, maar rondom het hele terrein is met kunnen de bezoekers alles luid en duidelijk horen.''

In het park is plek voor zo'n duizend bezoekers. ,,Om naast onze vaste fans uit Rotterdam ook het Schiedamse publiek te trekken, is er een stoeltjescollectief. Als je bij een van de bij ons aangesloten, schiedamse ondernemers iets koopt, krijg je een sticker voor een gratis stoeltje.

Al met al heeft Schrauwen veel zin in de filmavonden. ,,Het wordt een heel leuk weekend en ik hoop dat met dit mooie weer, veel Schiedammers ervoor kiezen om een film te komen kijken op deze mooie locatie.''

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen