Wethouder Fahid Minhas.
Volledig scherm
Wethouder Fahid Minhas. © Roel Dijkstra

Flats maken plaats voor nieuwbouwwoningen rond Schiedamse Parkweg

Acht verouderde flats rond de Parkweg in de Schiedamse wijk Nieuwland, worden de komende jaren vervangen door nieuwbouwwoningen. Het gaat om eengezinswoningen en driekamerappartementen, gebouwd door Van Wijnen West.

Woonplus realiseert 145 van de nieuwbouwwoningen in de categorie sociale huur. De overige 40 procent zijn koopwoningen of huizen voor de vrije huursector. Door de woningen gasloos uit te voeren ondersteunen de plannen voor Parkweg Midden de doelen van de gemeente op het gebied van duurzaamheid.

,,Met de bouw van deze nieuwe woningen krijgt Nieuwland een belangrijke kwaliteitsimpuls", aldus wethouder Fahid Minhas (foto). ,,Het woningaanbod in Nieuwland wordt gevarieerder. Daarmee komen we tegemoet aan de vraag van gezinnen en middengroepen. Een mooie plek om te wonen, precies tussen de binnenstad en het Beatrixpark."

Toekomst

Emile Klep is directeur-bestuurder van Woonplus. Ook hij is enthousiast. ,,Woonplus en de gemeente werken samen doorlopend aan het verbeteren van Nieuwland. Gemengde buurten geven een wijk meer veerkracht. Dit project draagt bij aan onze doelen voor de toekomst, een stad met een vernieuwde sociale woningvoorraad en aardgasvrije wijken."

De eerste oude appartementen gaan nog dit jaar tegen de vlakte. Van Wijnen West wil het project in 2024 afronden en zal ook het openbaar gebied opnieuw inrichten.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen