Volledig scherm
Ter illustratie. Het stadhuis in Vlaardingen. © Archieffoto Joep van der Pal

Fractie Boers: ‘stel onafhankelijk onderzoek in naar bonnetjes raadsleden’

,,Stel een onafhankelijk onderzoek in naar de wijze waarop de afgelopen jaren fractievergoedingen in Vlaardingen zijn besteed.” Dat is de oproep die Fractie Boers aan de gemeente doet. 

De partij is ontstemd over het feit dat de gemeente nauwelijks grip heeft op de ruim 5000 euro die elke fractie jaarlijks krijgt om haar 'volksvertegenwoordigende rol te versterken'. Deze week bleek dat raadsleden door 'vage regels' en een gebrek aan controle gemeenschapsgeld verkeerd hebben gebruikt of verzuimden om bonnetjes te overleggen.

Vorig jaar lichtte onderzoeksbureau Integis nog de relatie tussen ONS.Vlaardingen en het commerciële De Vries Speelautomaten door. De SP vermoedde belangenverstrengeling. Raadslid Tim Thiel (Fractie Boers): ,,Als we toen een onderzoek instelden op basis van een vermoeden, moeten we dat nu - wanneer we het zeker weten - helemáál doen."

Een groot deel van de raad zet liever een streep onder het dossier, omdat nieuwe regels in de maak zijn. Raadslid Ron Boers vindt dat onzin: ,,Stel je voor dat ze dat in de rechtbank zeggen tegen een moordverdachte: laten we vooral vooruit kijken. Dat kán toch niet?"

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen