Volledig scherm
De bewoners moeten weg uit de Valkenhof. © DIJKSTRA, ROEL

Fractie Boers wil gesprek openen over arbeidsmigranten

Als het aan de Fractie Boers ligt, gaat de gemeente Vlaardingen snel in de Stadsgehoorzaal praten over arbeidsmigranten. Voor dat gesprek moet zij álle betrokkenen uitnodigen.

De oproep volgt op het besluit om 'Polenhotel' Valkenhof in december te slopen. Een hard gelag voor de uitzendbureaus Tradiro en Stipt: zij moeten aan de bak om voor de 270 inwoners een nieuw huis te vinden.

Slecht nieuws ook voor woningzoekenden: de bureaus voelen zich genoodzaakt particuliere woningen op te kopen of te huren, waardoor de druk op de woningmarkt verder toeneemt. Grote complexen komen niet van de grond, ook al staat in het coalitieakkoord dat de gemeente aan drie nieuwe locaties denkt.

Quote

Voordeel van een informeel overleg als een Vlaardin­gen­ses­sie, is dat er buiten politieke kaders wordt gediscussi­eerd.

Fractievoorzitter Ron Boers

Fractievoorzitter Ron Boers: ,,Voordeel van een informeel overleg als een Vlaardingensessie, is dat er buiten politieke kaders wordt gediscussieerd. Eerder leidde zo'n Vlaardingensessie in zeer korte tijd tot overeenstemming over invoering van de Rotterdamwet."

Boers denkt aan twee sessies in, bijvoorbeeld, het theater. ,,Deze eerste Vlaardingensessie zou gevolgd moeten worden door een tweede sessie waarin de Vlaardingse deelnemers met concrete oplossingen komen. Daarna kan het thema dan zo snel mogelijk ook formeel worden behandeld door de gemeenteraad."

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen