De rotonde bij Station Vlaardingen Oost
Volledig scherm
De rotonde bij Station Vlaardingen Oost © Google Maps

Geen extra veiligheidsmaatregelen bij station Oost: ‘rotonde veilig genoeg’

Het is niet nodig om extra veiligheidsmaatregelen te nemen op de rotonde bij station Vlaardingen Oost. Dat stelt het stadsbestuur in reactie op vragen van de ChristenUnie/SGP. Die partij trok aan de bel, omdat zij steeds vaker zei te vernemen dat daar ongelukken plaatsvinden.

Het college heeft weet van vier ongevallen in 2019. Drie keer ging het om een botsing tussen een personenauto en fietser. Eén keer knalden twee auto's op elkaar.

Toch is het punt veilig, benadrukt het stadsbestuur. ,,Gelet op landelijke onderzoeken en het feit dat de rotonde aan de richtlijnen voldoet, is in voldoende mate gezorgd voor een veilige wegsituatie. Dit neemt niet weg dat de verkeersveiligheid ook wordt beïnvloed door het gedrag van de verkeersdeelnemers."

Kapotte verlichting

Het college acht 'aanvullende maatregelen of voorzieningen' dan ook 'niet noodzakelijk'. Een 'aantal keer' hebben weggebruikers zich bij de gemeente gemeld vanwege kapotte verlichting bij de rotonde. ,,Hierop is direct actie ondernomen", aldus het stadsbestuur.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen