Foto ter illustratie: Vanochtend zijn door de gemeente en politie aan het Emmaplein in Vlaardingen de resten van een wietkwekerij gevonden. De kwekerij is ontmanteld.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: Vanochtend zijn door de gemeente en politie aan het Emmaplein in Vlaardingen de resten van een wietkwekerij gevonden. De kwekerij is ontmanteld. © Marco De Swart

Gemeente Vlaardingen rolt samen met politie een verlaten wietkwekerij op aan Emmaplein

De gemeente Vlaardingen heeft samen met de politie vandaag een wietkwekerij aan het Emmaplein ontdekt. Dat is de tweede ontmanteling binnen een week. 

Vanochtend voor 08.30 uur kreeg de gemeente Vlaardingen een bericht van de politie dat er een wietkwekerij aan het Emmaplein was gevonden na onderzoek. ,,Onze handhavers zijn toen meteen ter plaatse gegaan om de kwekerij te ontmantelen’’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Quote

We vonden alleen nog de bakken, dus kunnen niet zeggen om hoeveel planten het gaat

Woordvoerder gemeente

Alle planten waren al geoogst en meegenomen. ,,We vonden alleen nog de bakken, dus kunnen niet zeggen om hoeveel planten het gaat. Alle materialen hebben we in beslag genomen’’, aldus de woordvoerder.  Van stroomdiefstal is volgens een woordvoerder van de gemeente geen sprake. De eigenaar, of eigenaren, worden aansprakelijk gesteld voor de ontmantelingskosten. 

Omdat het risico op brandgevaar aanwezig is en kwekerijen vaak stank- en wateroverlast veroorzaken, spoort de gemeente samen met politie, Stedin en woningcorporaties actief hennepkwekerijen op. Vorige week werd in de Bachstraat ook al een kwekerij ontmanteld. In december vond de politie er een aan de Fazantlaan. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen