Magali M.T. ging in hoger beroep, maar verscheen twee weken geleden niet ter zitting.
Volledig scherm
Magali M.T. ging in hoger beroep, maar verscheen twee weken geleden niet ter zitting. © Jan Hensema

Gerechtshof stelt uitspraak in zaak Macintosch uit

De zaak rondom de in 2013 doodgeschoten Jeffrey Macintosch (27) komt opnieuw niet tot een einde: het gerechtshof heeft het vonnis uitgesteld. Het wil eerst nog een deskundige horen.

Eigenlijk zou het hof gisteren uitspraak doen, maar het besloot de zaak voor onbepaalde tijd aan te houden. De deskundige die het hof wil horen moet uitsluitsel geven over het tijdstip van overlijden.

Rotterdammer Macintosch stierf in september 2013. De politie trof zijn lichaam aan in de woning van Magali M.T., zijn Vlaardingse ex-vriendin. Zij was het, zo oordeelde de rechter in 2017, die hem van dichtbij in zij, rug en hoofd had geschoten. Het was een executie, herhaalde Monica Macintosch, de moeder van Jeffrey, twee weken geleden in Den Haag. Uitgevoerd omdat haar zoon met M. T. streed om de voogdij van hun zoon. Specialisten troffen geen sporen van een worsteling aan.

Hoge

De rechter veroordeelde M.T. drie jaar geleden tot een gevangenisstraf van negen jaar én tbs met dwangverpleging. De inmiddels 30-jarige vrouw ging in hoger beroep, maar ontbrak twee weken geleden in de rechtszaal. Ze had geweigerd in het busje te stappen dat haar naar de rechtbank zou brengen.

Ter zitting bleek justitie geen reden te zien de straf aan te passen. Zij wees opnieuw naar de belastende verklaringen van de broer van M.T. Hij belde op 7 september 2013 hevig geëmotioneerd de politie. Zijn zus had hem verteld dat zij 'dat ding met haar vriend had gedaan'.

De advocaat van M. T. betoogde eerder deze maand dat Jeffrey vermoord moet zijn nadat de vrouw haar huis had verlaten. Hij verwees onder meer naar de staat van het ontzielde lichaam: die zou anders zijn geweest wanneer de moord door M.T., dus eerder, was gepleegd.

  1. Schiedammers gaan met prikstok afval te lijf en helpen elkaar via speciaal telefoonnummer
    PREMIUM

    Schiedam­mers gaan met prikstok afval te lijf en helpen elkaar via speciaal telefoon­num­mer

    Het begon allemaal met de vraag van een bewoner die graag een prikstok wilde om zijn stoep schoon te houden tijdens de coronacrisis en daarmee de mensen van afvalinzamelaar Irado te helpen. Inmiddels heeft Joost Krop (foto) van Buurtwerkplaats Oost in Schiedam er veertien uitgedeeld, met daarbij handschoenen en vuilniszakken, bij mensen die zich hiervoor in willen zetten. ,,Ik heb er 50 gekregen van Irado'', vertelt hij. ,,Maar als we er meer nodig hebben, is dat geen probleem.''

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen