Volledig scherm
PREMIUM
De controle in Schiedam-Nieuwland is in volle gang. Verschillende auto's worden van de weg geplukt. © Dennis Wisse

Grote politie-actie in Schiedam: Mercedes en duizenden euro's in beslag genomen

updatePolitie, gemeente Schiedam, Douane, Belastingdienst en Openbaar Ministerie hebben gisteren tijdens een grote gezamenlijke controle-actie in Schiedam tien auto's in beslag genomen. Ook werd een Mercedes ter waarde van 69.000 euro meegenomen. Het AD Rotterdams Dagblad keek mee met deze actie.

Opbrengst

In totaal werden zo’n honderd auto’s gecontroleerd. Daarbij werd ook gekeken of de inzittenden nog belastingschulden hebben. Uiteindelijk ging de Belastingdienst naar huis met 27.024 euro. Een andere bestuurder betaalde zijn schuld 4.460 euro contant. Tien auto's zijn in beslag genomen omdat de eigenaar nog een belastingschuld had. Ook is een Mercedes ter waarde van 69.000 euro meegenomen. Een automobilist is van de weg gehaald vanwege rijden onder invloed van drugs. 

'U kunt de sleutel in het contact laten zitten, maar u moet wel uit de auto komen, meneer'', klinkt het enigszins streng richting de bestuurder van een zwarte auto. Die is even daarvoor op de Burgemeester van Haarenlaan gespot op basis van zijn kenteken en wordt onder politiebegeleiding parallel aan die weg bij de Parkweg tot stilstand gemaand.

De man blijkt een openstaande schuld bij de Belastingdienst te hebben. Omdat hij die niet ter plekke kan betalen, dat is wel een mogelijkheid, wordt zijn auto in beslag genomen. De man kijkt wat beteuterd als hij een medewerker van de Belastingdienst een sticker op zijn voorruit ziet plakken en er met zijn voertuig vandoor ziet gaan. 'Nummer 4' van vandaag wordt afgevoerd, terwijl de actie op dat moment nog maar een goed uur bezig is.

De actie is in dit geval de anti-ondermijningsactie. Een integrale controle waarbij de gemeente Schiedam en de politie samenwerken met partijen als de Belastingdienst, Douane, Openbaar Ministerie, maar ook Stedin en Stroomopwaarts. Het doel: 'boeven' opsporen en gelijk aanpakken.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen