Foto ter illustratie.


Hoek van Holland - drukte op het strand i.v.m. het mooie weer
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Hoek van Holland - drukte op het strand i.v.m. het mooie weer © DIJKSTRA, ROEL

Handdoek mee: wel toiletten, maar géén ligbedjes op strand in Hoek van Holland

Zonaanbidders moeten de komende dagen vooral hun handdoek niet vergeten wanneer ze in Hoek van Holland naar het strand gaan. De paviljoens mogen voorlopig geen ligbedden verhuren. Wél gaan de toiletten en strandwachtposten weer open.

Jacko Roest, spreekbuis namens de strandondernemers, vindt het jammer dat beddenverhuur voorlopig niet is toegestaan vanwege de coronacrisis. ,,Ik denk dat het juist een tool had kunnen zijn om mensen uit elkaar te houden.”

Zijlijn

Hij betreurt het dat paviljoenhouders nu ‘aan de zijlijn blijven staan’. ,,We waren liever onderdeel geweest van zo'n eerste stranddag. Nu moeten we maar hopen dat men zich aan de regels houdt. We zien het nu niet als onze zorg om te kijken of men de handdoekjes wel ver genoeg uit elkaar legt.”

Quote

Het wordt een beetje oldskool strandten­tje spelen

Jacko Roest

Eerder deze week ontstond commotie over de regels waar Nederlandse strandondernemers zich aan moeten houden. Scheveningers hekelden het feit dat zij geen strandbedden mochten verhuren, maar Hoekenezen bijvoorbeeld wel. Beachclub Royal kondigde eerder deze week bijvoorbeeld al aan om de bedden vanaf woensdag te verhuren.

Nu is besloten, vertelt Roest, om één lijn te trekken. Hierdoor is het voor ondernemers in alle grote kustplaatsen verboden om bedjes te verhuren. Het aanbieden van eten en drinken is wél toegestaan. ,,Het wordt dus een beetje oldskool strandtentje spelen.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen