Volledig scherm
PREMIUM
Met de officiële opening van Sportpark Harga vanmiddag, is ook fase 2 van het project Schiedam in Beweging bijna gereed. © Roel Dijkstra

Harga bijna voltooid in Schiedam: binnenkort eerste wijk zonder gas

Met de officiële opening van Sportpark Harga vanmiddag, is ook fase 2 van het project Schiedam in Beweging bijna gereed. Als ook alle 380 nieuwe woningen er straks staan, de bouw van het Van der Valk-hotel is afgerond én winkelketen Decathlon alsnog toestemming krijgt zich langs rijksweg A20 te vestigen, staat hier de eerste wijk fvan Schiedam die geen gasaansluiting meer kent.

De aanleg van de Verlengde A4 tussen Schiedam en Delft, bood Schiedam in 2011 de mogelijkheid om het project Schiedam in Beweging op te starten. Want de komst van dit omstreden stuk rijksweg had ook een voordeel. Zo mocht er op het tunneldak van de A4 worden gebouwd. Een sportpark bleek het meest kansrijk. In oktober 2016 opende sportpark Willem-Alexander, waar onder meer voetbalvereniging Kethel Spaland een plekje kreeg. Op de vrijgekomen grond staat inmiddels de nieuwe woonwijk De Schiedamse Meesters.