Volledig scherm
Alex Glijn ging op zijn vrije dag bij Priscilla op bezoek. Haar droom was een échte politieman ontmoeten. © RV

Hartverwarmend: wijkagent laat droom ernstig zieke Priscilla (17) uitkomen

De Schiedamse wijkagent Alex Glijn heeft vandaag de droom van de ernstig zieke Priscilla (17) uit Sliedrecht laten uitkomen. Het meisje met downsyndroom wilde dolgraag contact hebben met een echte politieman. Glijn bezocht haar op zijn vrije dag op de intensive care van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Priscilla had hem al eerder ontmoet en liet toen ook al weten helemaal gek te zijn van de politie. Ze stond ook op de nominatie om binnenkort een dag mee te maken van de stichting Dromen zonder beperking, die dromen van mensen met een beperking laten uitkomen. Maar ze kreeg deze week een hartaanval en kan niet geopereerd worden. Haar situatie is kritiek.

Priscilla had nog wel de kracht naar de politie te bellen ‘of Alex kon komen’. Na enig zoekwerk kwam de telefoniste bij Alex Glijn terecht. Hij was weliswaar vrij, maar bedacht zich geen moment, trok zijn uniform aan en toog vanuit zijn woonplaats Spijkenisse naar het ziekenhuis.

,,Het was nog wel even lastig om op de ic te komen, want daar mag je niet met je uniform op, maar uiteindelijk werd ik toegelaten.’’ En Priscilla en haar ouders vonden het geweldig. Alex gaf haar een speciale politiehulppet en een politiebeertje. Daarvan had ze er al een paar, vertelde ze. ,,Ze heeft een half uur met een glimlach op haar gezicht gezeten. Geweldig dat je als politie zo even de pijn uit de familie kan halen ’’, vertelt Glijn. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen