Dodenherdenking in Maassluis zal er dit jaar niet zo uitzien.
Volledig scherm
Dodenherdenking in Maassluis zal er dit jaar niet zo uitzien. © Luka de Kruijf

Heb jij een idee voor een alternatieve vrijheidsviering?

De organisatie van de viering van 75 jaar vrijheid in Maassluis wil evenementen ondanks de coronacrisis zoveel mogelijk door laten gaan, zij het op een alternatieve manier. Ideeën zijn welkom.

,,Helaas kunnen we niet voorkomen dat er evenementen niet door zullen gaan, zoals de geplande vrijheidsbrunch en het onthaal van het vrijheidsvuur uit Wageningen door atletiekvereniging Waterweg'', vertelt projectleider Gertkan van de Velden. ,,Ook de vele concerten kunnen geen doorgang vinden. Voor een aantal andere activiteiten bekijken we of later in het jaar een geschikte datum kunnen vinden.''

Quote

Helaas kunnen we niet voorkomen dat er evenemen­ten niet door zullen gaan

Gertkan van de Velden

Sober

Op 4 en 5 mei kunnen alleen evenementen doorgaan waar geen publiek bij aanwezig is. Zo gaat de herdenking op 4 mei erg sober worden (zonder publiek) en wordt er op bevrijdingsdag een vrijheidsconcert op het carillon van de Groote Kerk gespeeld door Gerard de Waardt. Ook bestaat het idee op grote schaal de Nederlandse vlag op te hangen.

Ideeën voor de viering van 5 mei zijn welkom. Voorwaarde is dat er geen publiek bij elkaar mag komen. Ideeën kunnen worden gestuurd naar info@spem.nu.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen