Volledig scherm
Ook een kat en een hond werden gered bij de brand in de Schiedamse snackbar. © MediaTV / Joey Bremer

Hennepkwekerij aangetroffen in woning na brand in snackbar

UpdateIn een snackbar aan de Lorentzlaan in Schiedam is rond één uur brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand inmiddels onder controle. Tijdens de inzet is in een van de omliggende woningen een hennepkwekerij aangetroffen.

De eerste melding was dat er brand was in een tuin, maar later bleek het om een snackbar te gaan. De rook trok de omliggende woningen binnen, waardoor het trappenhuis volstond met rook. Dit was een van de vluchtwegen van de bewoners en daarom rukte de brandweer met veel materieel uit.

De vijf bewoners die nog in het pand aanwezig waren, zijn door de hulpdiensten naar buiten gebracht. Zij stonden op de balkons. Met een ladder konden zij veilig naar beneden. Ook zijn een kat en een hond door de brandweer gered. De politie en gemeente onderzoeken de hennepkwekerij. Of die de oorzaak is van de brand, is niet bekend.

In totaal zijn vier personen nagekeken voor het inademen van rook. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis. Stichting Salvage helpt bewoners met de schade en eventuele opvang.

Volledig scherm
Bij de brand aan de Lorentzlaan kwam veel rook vrij. © MediaTV / Joey Bremer

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen