Het belangrijkste regionieuws: vertrek Annemiek Jetten en boksschool verhuist naar nieuwe plek

Week van de WaterwegHet moment is weer daar: een nieuwe aflevering van de Week van de Waterweg. Verslaggever Tjerk van der Ende bespreekt hierin het belangrijkste nieuws uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland.

Tjerk snijdt een van de belangrijkste punten deze week aan: het vertrek van Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten. Zij hield van de regels, procedures en orde, maar haar collega's waren er klaar mee. Samen met verslaggever Eric praat Tjerk met raadsleden en inwoners over haar acute vertrek.

Tevens in Vlaardingen komt er een mini-bos van zo'n 400 vierkante meter. De bomen verrijzen vlakbij de Broekweg en de Groen van Prinstererstraat. Tjerk overhandigt het eerste boompje aan raadslid Neill Voorburg van GroenLinks, die zich hard maakt voor de komst van dit bos. 

Droevig nieuws deze week: het plotselinge overlijden van Schiedams raadslid Andreas Rose. Verslaggever Sandra Don vertelt over deze markante politicus. 

Tot slot neemt Tjerk een kijkje op de nieuwe locatie van boksschool De Haan in Schiedam. De boksschool moest in mei noodgedwongen hun zaak aan de Lange Haven sluiten, maar nu keren zij terug aan Singel 8.

Volledig scherm
De Week van de Waterweg over de boksschool, Annemiek Jetten en het mini-bos © AD

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen