Volledig scherm
De brievenbussen van een van de flats aan de Mozartlaan in Maassluis zijn zwaar gehavend. © Roel Dijkstra

‘Het leek wel alsof er een granaat ontplofte’

Bewoners van een van de flats aan de Mozartlaan in Maassluis trillen een dag nadat een vuurwerkbom een ravage aanrichtte in een portiek, nog na. Het zware vuurwerk blies een deel van de brievenbussen op. Daardoor lag het portiek vol met post.

De brievenbussen werden door het vuurwerk letterlijk uit hun voegen geblazen. Ze vlogen door de hal. De politie is ter plaatse geweest en een bedrijf heeft het gat met hout gedicht. De bewoners kunnen voorlopig geen post ontvangen in hun eigen brievenbus.

Een bezorger van Sandd was gisteren daarom zo vriendelijk om dan maar met de post langs de deuren te gaan. ,,Ik moet toch mijn werk doen’’, legde hij uit.

Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, heeft de knal indruk gemaakt. ,,Ik stond in de keuken en ineens hoorde ik boem, echt keihard’’, vertelde een bewoonster op de eerste verdieping die het dichtst bij het trappenhuis woont. ,,Het was écht heftig, niet normaal. Het leek wel alsof er een granaat afging.’’

Uit een buurtonderzoek bleek dat het vermoedelijk om drie of vier jongens gaat die donker gekleed waren. Jacco Heideveld, teamleider handhaving, vermoedt dat het jongens uit de buurt zijn. ,,Maar dat is iets dat lastig te achterhalen is.’’ Zijn ploeg zal de komende dagen in elk geval extra surveilleren. ,,Dat doen we overigens niet in uniform, maar in burger. Dat maakt ons onopvallender en de pakkans groter.’’

Camera's

Zeker is dat tijdens de jaarwisseling een van de mobiele camera’s in de buurt van de Mozartlaan komt te staan. Het andere exemplaar staat traditiegetrouw bij het Van Beethovenplantsoen, ook een Maassluise hotspot als het om het afsteken van vuurwerk gaat.

Corporatie Maasdelta, eigenaar van het gebouw aan de Mozartlaan, zal noodbrievenbussen plaatsen. In het nieuwe jaar volgt vervanging van de beschadigde bussen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen