Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Honderden kinderen gaan naar stadhuis met petitie voor beter onderwijs

De Vlaardingse basisschool VanKampen trekt op 31 januari met zo'n 450 kinderen naar het stadhuis om een petitie af te leveren.

Op 30 én 31 januari vindt een landelijke onderwijsstaking plaats. VanKampen blijft die dagen geopend, omdat de teamleden staken 'niet het juiste middel vinden om de boodschap van de vakbonden onder de aandacht te brengen'. Liever doet de school dat met een petitie. ,,In de hoop en verwachting dat er vanuit de gemeente invloed uitgeoefend kan worden op landelijk beleid", aldus directeur Misja van Herp.

De leerlingen volgen donderdagochtend het reguliere lesprogramma waarna ouders, genodigden en andere liefhebbers 's middags welkom zijn om gastlessen te volgen. Ook burgemeester Bas Eenhoorn is uitgenodigd om 'te proeven aan het onderwijs'.

Het is voor het eerst dat het onderwijspersoneel in Nederland twee dagen achter elkaar het werk neerlegt. De leraren willen structureel meer geld voor hogere salarissen en een verlaging van de werkdruk. Vooral in het basisonderwijs groeit het lerarentekort en worden met regelmaat klassen naar huis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen