Volledig scherm
©Roel Dijkstra Fotografie - Foto: Joep van der Pal Schiedam - zwembad zuid is weer open © ©Roel Dijkstra

Idee voor sportcomplex op de plek van Zwembad Zuid wordt binnenkort gepitcht

De Vrienden van Zwembad Zuid krijgen op dinsdag 14 mei de gelegenheid hun burgerinitiatief, dat moet leiden tot een nieuw multifunctioneel sportcomplex in Schiedam-Zuid, toe te lichten tijdens een Stadserf op het Stadskantoor.

Het complex moet komen op de huidige plek van Zwembad Zuid aan de Westfrankelandsedijk. Het zwembad dateert uit 1973. Begin jaren 90 is het gerenoveerd, waarna het in 2012 met sluiting werd bedreigd. Het actiecomité Red Zwembad Zuid voorkwam dit. Het zwembad kreeg tien jaar respijt en heeft de garantie dat het tot 2022 open mag blijven. Wat er daarna gebeurt, is onduidelijk.

,,Als je iets nieuws wil neerzetten, dan is mijn ervaring dat dit zo'n vier tot vijf jaar in beslag neemt. Omdat we vanuit de gemeente nog niets gehoord hebben, zijn wij dit burgerinitiatief gestart. Wij pleiten voor een multifunctioneel sportcomplex waar verschillende partijen gaan samenwerken. Nu is de tijd om actie te ondernemen, om samen iets voor Schiedam te doen'', liet voorzitter Albert Bons eerder in deze krant optekenen.

Het bestuur denkt een goede kans te maken en wil de politiek overtuigen van haar gelijk.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen