Ilhaan bij de Bioscoop in Schiedam
Volledig scherm
PREMIUM
Ilhaan bij de Bioscoop in Schiedam © Fleur Beerthuis

Ilhaan (17) woont over twintig jaar in Singapore of Nieuw-Zeeland, maar gaat eerst haar opleiding afmaken

ik zeg jeWaar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Ilhaan Yalahow uit Schiedam nam zich voor om in 2021 maar liefst 365 films te kijken: „Ik ben er bijna, want ik heb er al 204 gezien.”

 1. Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’
  PREMIUM
  Ik Zeg Je

  Xueli (17) zou graag in China een keer op een billboard staan: ‘Mensen met albinisme zíjn geen vloek’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. Als het aan Xueli Abbing uit Rotterdam ligt worden vandaag nog alle vooroordelen uit de wereld geholpen: „Een persoon met albinisme heeft een genetische afwijking in het dna, meer niet.”
 2. Burgemeester is alert op drukte als zaterdag versoepeld wordt, maar heeft vertrouwen in inwoners
  PREMIUM

  Burgemees­ter is alert op drukte als zaterdag versoepeld wordt, maar heeft vertrouwen in inwoners

  De Vlaardingse burgemeester Bert Wijbenga is niet bang dat het zaterdag te druk gaat worden in het centrum. Ondernemers hebben aangekondigd actie te gaan voeren. Hij stuurt wel handhavers naar de stad. ,,Als mensen bij de kroegen tegen de gevel gaan staan om uitgebreid te kletsen en te drinken, zodat het een event wordt, dan zullen we mensen vriendelijk doch dringend verzoeken om door te lopen.’’

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen