Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Inbraak op Revius Mavo in Maassluis om drugs te kopen

Rozenburger G.K. was nét uit de gevangenis toen hij afgelopen september inbrak bij de Revius Mavo in Maassluis. De rechter wil dat de veelpleger zich nu laat behandelen.

In de nacht van 25 op 26 september vernielde de 31-jarige K. een ruit van de school, waarna hij twee drankautomaten openbrak. De Rozenburger vluchtte met 50 euro kleingeld en geldlades in zijn rugtas.

Op dat moment loeide het alarm en was de politie op de hoogte gebracht door de conciërge. Alerte agenten zagen K., bij hen bekend omdat hij al veel vaker voor vermogensdelicten is veroordeeld, lopen en vroegen hem zijn tas te openen. Toen het geld tevoorschijn kwam, hielden ze hem aan.

Heroïne

Opvallend is dat de Rozenburger met 20.000 euro schuld nog maar kort op vrije voeten was na een gevangenisstraf van twaalf maanden. Op dat moment gebruikte hij geen drugs meer. Tót een oude vriendin hem belde om te stappen. Na heroïnegebruik viel hij terug en moest hij geld zien te regelen om meer drugs te kopen.

De rechter veroordeelde K. tot een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 43 voorwaardelijk. Omdat hij al 77 dagen in voorarrest zat, hoeft hij niet terug de cel in. Wel dient hij zich te laten begeleiden en behandelen en zich aan adviezen van gedragsdeskundigen te houden.

De Rozenburger beloofde zijn leven te beteren. ,,Ik wil gewoon een huisje, werk, een vrouw en verder niks. Ik heb al mijn oude vrienden uit mijn telefoon gewist. Volgende maand kan ik gaan werken en voorlopig mag ik bij mijn moeder wonen."

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen