Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Persbureau van Eijndhoven

Inwonende ex-dakloze slaat in dronken toestand huis aan gort met hamer

In beschonken toestand sloeg P. N. (41) afgelopen september wild om zich heen met een hamer. Hij verwondde een Hoekenees en vernielde de woning van het slachtoffer dat hem juist onderdak bood.

Hij sloeg ruiten van een scheidingswand aan gruzels. Net als muren in de keuken en slaapkamer, een keukenblad en een toiletdeur. Ook een antieke Zaanse hangklok overleefde het geweld niet.

De Hoekse huiseigenaar kreeg een klap op de arm, waarna de voormalig dakloze hem probeerde te wurgen.

N., zo verklaarde hij gisteren ten overstaan van de rechter, kan zich het voorval niet goed meer herinneren. ,,Ik ben psychisch en ik had veel te veel gedronken. Maar het zal wel waar zijn."

Quote

Ik ben psychisch en ik had veel te veel gedronken. Maar het zal wel waar zijn

P. N

Psoriasis

Al enige tijd woont de eerder voor winkeldiefstallen veroordeelde zwerver in bij het slachtoffer. Veel inkomsten heeft hij niet. ,,Dat komt hierdoor'', vertelde N. de rechter, terwijl hij zijn trui omhoog tilde en een grote psoriasis-ontsteking op zijn buik liet zien. ,,Doe maar weer weg,'' reageerde de rechter.

Die wilde wél weten waar de verdachte momenteel slaapt. ,,Woont u daar nog?'', vroeg hij. ,,Ja hoor,'' luidde het antwoord. ,,Dat,'' vervolgde de rechter, ,,is wel heel erg wonderbaarlijk en vooral vriendelijk van meneer. Kunt u de schade vergoeden?'' N. beloofde werk te zullen zoeken.

De gedupeerde vroeg daarop of hij dat bedrag niet van Slachtofferhulp of een schadefonds kan krijgen. ,,Dat werkt zo niet", antwoordde de rechter, die N. tot een werkstraf van 60 uur veroordeelde. Ook moet de agressieveling ruim 2.600 euro schadevergoeding betalen.

Nog in de rechtszaal na de uitspraak klampten de drinker en het slachtoffer elkaar vast. ,,We krijgen wel een brief, waarin het staat,'' zei de eerste. ,,We hebben het er thuis nog over,'' antwoordde de ander.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen