De actieflyer van Irado, die mensen bewust moet maken van de grote hoeveelheid papier en karton die zij in huis hebben.
Volledig scherm
De actieflyer van Irado, die mensen bewust moet maken van de grote hoeveelheid papier en karton die zij in huis hebben. © Studio Bliq

Irado daagt inwoners uit: Probeer papier en karton in huis te verminderen

Irado daagt bewoners uit om de hoeveelheid restafval in huis nog meer te verminderen door bewust om te gaan met (oud) papier en karton. Via het platform doemeemetminderafval kunnen deelnemers zich aanmelden voor de uitdaging, hun voortgang bijhouden en tips ontvangen.

Inwoners van Schiedam en Vlaardingen worden van 1 tot en met 30 juni uitgedaagd om de hoeveelheid restafval in huis nog meer te verminderen door zorgvuldig om te gaan met papier en karton. Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op de deurmat. En dan ontvangt menigeen ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Maar waar laten we dat papier?

Papiercontainer

De tip van de afvalinzamelaar: Houd je schoon en droog papier netjes apart in de papiercontainer, dan kan het maar liefst zes tot zeven keer als grondstof worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen. Nog beter is om minder papier in huis te halen.

Deze actie volgt op de uitdaging om etensresten in huis te verminderen. Door zich aan te melden ontvangen deelnemers dagelijks een tip en wekelijks een opdracht. Het platform is tevens een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen