Wilma Verver, oud-burgemeester.
Volledig scherm
Wilma Verver, oud-burgemeester. © Marco De Swart Fotografie

Jarenlange strijd voorbij: Oud-burgemeester Verver krijgt ongelijk

Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, lijkt na jaren van strijd uitgeprocedeerd te zijn nu de Hoge Raad haar in het ongelijk heeft gesteld in haar zaak tegen onderzoeksbureau Bing en een hoger beroep bij de rechtbank Oost-Nederland is ingetrokken.

Verver was in het verleden burgemeester van Schiedam, maar vertrok in 2011 nog vóórdat Bing een vernietigend integriteitsrapport over haar uitbracht waarin zij werd beticht van het creëren van een 'angstcultuur, machtsmisbruik en vriendjespolitiek'. Een conflict met het Schiedamse bouwbedrijf Van den Tempel over de renovatie van de burgemeesterswoning in 2008 lag ten grondslag aan dat onderzoek. Na haar vertrek, volgden vele rechtszaken.

Zo moest de Hoge Raad zich nog buigen over de klachten die Verver had over Bing. Zij eiste rectificatie en een schadevergoeding maar dat beroep is nu verworpen.

Ook liep er nog een zaak bij de rechtbank Oost-Nederland. In opdracht van de voormalig directeur van Van den Tempel was er namelijk volgapparatuur onder de auto van de familie Verver geplaatst om hun verblijfplaats te kunnen achterhalen. Het hoger beroep is nu ingetrokken vanwege jurisprudentie waardoor het hoger beroep geen kans van slagen heeft.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen