Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Jumbo bedolven onder bloemen en chocola na overval: ‘Het duurde zestig seconden’

Het personeel van Jumbo Wuijts wordt bedolven onder de bloemen, chocola en opbeurende woorden. Een overvaller bedreigde twee caissières vrijdagavond met een vuurwapen en deed een greep in de kassa.

Het incident vond vrijdag rond 20.30 uur plaats en duurde volgens manager Hans Wuijts niet langer dan 'zestig seconden'. Een man liep de supermarkt binnen, bedreigde twee caissières met een vuurwapen en eiste geld van hen. ,,Hij heeft het uiteindelijk zelf gepakt en is weer weggegaan."

Masker

De politie heeft de dader - een dunne man, die een zwart masker droeg en een rode tas bij zich had - nog niet weten aan te houden. Bij de overval raakte niemand gewond. ,,Maar een aantal jonge medewerkers heeft erg last van het incident", vertelt Wuijts. ,,Ze zijn boven de 18 jaar, maar nog steeds jonge mensen. Het heeft veel indruk gemaakt."

Quote

Een aantal jonge medewer­kers heeft erg last van het incident

Hans Wuijts

Zo ook in de omgeving: op zaterdag wordt het personeel bedolven onder de presentjes. ,,Hartstikke leuk. De mensen leven erg met ons mee.” Wethouder Bart Bikkers (VVD) toog naar de winkel om het personeel een hart onder de riem te steken. ,,Ongelooflijk hoe sterk deze toppers zijn, die zaterdag gewoon weer vroeg op waren om de winkel in orde te maken voor weer een drukke zaterdag."

Beveiliger

Overigens liet Wuijts afgelopen donderdag voor het eerst een beveiliger door zijn zaak lopen. Dat deed hij ter voorbereiding op strengere maatregelen in de strijd tegen het coronavirus: zo kunnen zijn klanten alvast aan een beveiliger wennen voor het geval de overheid besluit een maximum aantal klanten in een supermarkt toe te staan.

Quote

Voortaan blijft beveiliger tot sluitings­tijd, al denk ik niet dat een hij zo'n overval had kunnen voorkomen

Hans Wuijts

Deze beveiliger was ten tijde van de overval al naar huis. ,,Voortaan blijft hij tot sluitingstijd, al denk ik niet dat een beveiliger zo'n overval had kunnen voorkomen. Het ging zo snel.” Het incident was afgelopen weekend de eerste in een reeks: zaterdagavond werden ook nog twee Poolse supermarkten in respectievelijk Vlaardingen en Schiedam overvallen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen