Volledig scherm
Stuart Markiet werd in april 2015, na ruim twee weken vermist te zijn, gevonden in de Nieuwe Waterweg bij Rozenburg. © gratis

Justitie eist 12 jaar cel tegen gebroeders M. voor moord op Stuart Markiet

Een buitenechtelijke affaire heeft de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet mogelijk de dood in gejaagd. De gebroeders M. - zijn neven - zouden hem met een klauwhamer geslagen hebben. Het lichaam dumpten zij, zo stelt justitie, in de Nieuwe Waterweg. Justitie heeft vandaag 12 jaar gevangenisstraf geëist. 

Markiet, vader van drie jonge kinderen, werd in april 2015 als vermist opgegeven door zijn ex. Twee weken later werd zijn stoffelijk overschot bij Rozenburg uit het water gehaald. De tweelingbroers Kevin en Melvin M. (28) kwamen in beeld als verdachte, maar bleken te zijn gevlucht naar Zuid-Amerika. Vorig jaar doken ze plotsklaps op. Sindsdien zit het duo vast.

Voor justitie is het helder dat Stuart Markiet met een klauwhamer op zijn hoofd is geslagen. Dat gebeurde in een woning aan de Schieweg. Het betrof het huis van de stiefmoeder van de twee broers. Het slachtoffer zou een buitenechtelijke relatie met haar hebben gehad. ,,Kevin en Melvin waren daar onstemd over.”

Dichterbij een mogelijk motief komt justitie niet. Zij stelt alleen dat de broers ruzie kregen met hun latere slachtoffer. Die ruzie liep uit in een gevecht, waarbij de Schiedammer meermaals met de hamer op zijn hoofd is geslagen. Ook is hij in zijn zij geschopt. Als gevolg van dit geweld schoot een rib door de long van het slachtoffer. De klaplong die volgde, leidde 

De broers, die stellig ontkennen, zouden het lichaam naar Rozenburg hebben gereden om het daar in de Nieuwe Waterweg te gooien. Ze leenden de auto van de zoon van hun stiefmoeder. Later treft de politie bloed in de kofferbak aan.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen