Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van het te bouwen Schieveste. © Ontwikkelcombinatie Schieveste

Kantoorpanden op Schieveste wacht sloop door nieuwbouwplannen

In de huidige plannen voor Schieveste, waar in de toekomst een woonwijk van 3000 woningen moet verrijzen, is geen ruimte voor de twee huidige kantoorpanden van M7 Real Estate. Caiway is hier onder meer gevestigd. De panden moeten worden aangekocht en gesloopt.

Het onlangs gepresenteerde plan van de Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) om 3000 woningen (voornamelijk studio's en appartementen) te bouwen in het gebied tussen station Schiedam Centrum en rijksweg A20, kan rekenen op enthousiasme. Als alles volgens planning verloopt zou er medio 2021 kunnen worden begonnen met de bouw. In het laatste deel van het project, dat een looptijd van 10 tot 15 jaar heeft, moeten de twee huidige kantoorpanden van M7 Real Estate worden aangekocht en gesloopt. Hiervoor is nu al geld gereserveerd.

 1. SEH bij Franciscus Gasthuis en Vlietland weer open na technische storing, operaties worden weer opgestart
  Update

  SEH bij Franciscus Gasthuis en Vlietland weer open na technische storing, operaties worden weer opgestart

  Patiënten van het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam en Schiedam konden vanmiddag enkele uren niet op de spoedeisende hulp van de twee ziekenhuizen terecht vanwege een technische storing na een netwerkupdate. Zij werden met klem doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio. Operaties die tijdelijk waren uitgesteld, worden nu weer hervat. Patiënten kunnen ook weer terecht bij de spoedeisende hulp.
 2. Kindermisbruiker Ahmad S. (50) in cel aangehouden voor deelname terreurgroep

  Kindermis­brui­ker Ahmad S. (50) in cel aangehou­den voor deelname terreur­groep

  De veroordeelde kindermisbruiker Ahmad S. (50) is dinsdag door de politie in zijn cel in de Rotterdamse gevangenis De Schie opgepakt vanwege mogelijke deelname aan een Libische terreurgroep. De in Libië geboren Vlaardinger bezocht zijn geboorteland tussen 2011 en 2018 diverse malen. In de perioden dat hij in Nederland was, onderhield hij volgens justitie contact met terroristen in het Noord-Afrikaanse land.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen