Volledig scherm
Boeven vangen in een interactief spel. © Fred libochant

Kinderen vatten ‘boef’ in de kraag in Schiedamse wijk De Gorzen

Net echt maar schijn bedriegt. De verdachte gisteravond in de Schiedamse wijk De Gorzen was een nepdief, de hoofdrolspeler van interactief spel ‘Boef in de wijk’.

Een politieauto rijdt met blauwe zwaailichten de Hagastraat in. Wijkagent John stapt uit en slaat een vrouw in de boeien. ,,Zij is de boef’’, zegt Brian. ,,Ik zag het aan haar blauwe spijkerjas en ze draagt een verdachte bril.’’ Niet echt maar onderdeel van het interactieve spel Boef in de wijk, dat gisterenavond gespeeld werd in de wijk De Gorzen.

Al voor zessen staan de meisjes Vayenne en Djenisa voor het raam van hun huis aan het Wilhelminaplein te kijken of ze al ergens een boef zien. Dan scheuren twee politieauto’s het plein op. Binnen een mum van tijd staat er een grote groep kinderen met of zonder ouders om de agenten heen. 

Quote

Het is een echte manhunt. We gaan er zeker mee door

Leo Philipse, politieagent

Ze moeten via aanwijzingen op Facebook een boef te grazen nemen. Het begint om 18.30 en nog geen 10 minuten later is boef nummer één de klos door goed speurwerk van Dorian. De laatste fictieve crimineel is rond 19.30 gearresteerd.

Manhunt

De boevenjacht komt uit de koker van agent Leo Philipse. ,,We doen het in samenwerking met de gemeente Schiedam. De boeven komen van de blauwe brigade. Het is een groot succes. Kinderen, volwassenen, gewoon lopend of zelfs met de auto. Het is een echte manhunt. We gaan er zeker mee door. De volgende wijk is waarschijnlijk Sveaparken.’’

Soraya en Esmeralda zijn steeds net iets te laat. ,,En het is nog koud ook’’, zegt Soraya. ,,Gaan we zo maar bij m’n moeder koffie drinken. Die belde me al om te vragen wat er allemaal aan de hand is in de wijk.’’

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen