Voedselbank Maassluis heeft het ook tijdens de coronacrisis druk.
Volledig scherm
Voedselbank Maassluis heeft het ook tijdens de coronacrisis druk. © Roel Dijkstra

Kinderen zorgen voor tassen met spullen voor Voedselbank Maassluis

Voedselbank Maassluis wordt verblijd met veel grote, maar ook kleine acties tijdens de coronacrisis. Zoals die van Sem en Nazra en Xavi en Isabella. Zij haalden respectievelijk statiegeldflessen op bij mensen en zamelden geld in om er een paar tassen vol boodschappen van te kunnen kopen. 

Coördinator Joke Cats is maar wat trots op de kinderen. Sem en Nazra (allebei 11 jaar) zitten bij haar in de klas, want Cats geeft ook les op een basisschool. ,,Tijdens de coronacrisis waren zij hier veel te vinden. Ze liepen als het ware stage en hielpen met allerlei dingen”, vertelt zij. ,,Daardoor wisten de kinderen ook precies wat onze cliënten nodig hebben, ze hebben heel bewust ingekocht.”

Ook Xavi en Isabella, die in groep 3 zitten, wilden zich nuttig maken. Zij zijn langs de deuren gegaan en hebben mensen om een bijdrage gevraagd. ,,Die centjes hebben zij aan mij gegeven met de vraag er eten voor te kopen. Dat heb ik uiteraard gedaan.”

Tasjes

Inmiddels zijn de twee oudste kinderen begonnen met het vullen van 250 tasjes met producten voor de cliënten van Voedselbank Maassluis. ,,Die tasjes zijn gevuld met de boodschappen die zij zelf hebben gehaald. Dat was hun eigen idee, geweldig toch? Hier word ik écht blij van.”

Sem en Nazra zamelden door het ophalen van statiegeldflessen geld in voor de Voedselbank Maassluis.
Volledig scherm
Sem en Nazra zamelden door het ophalen van statiegeldflessen geld in voor de Voedselbank Maassluis. © Voedselbank Maassluis

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen