Volledig scherm
Franciscus Vlietland ziekenhuis Schiedam © Google Maps

Kindergeneeskunde in Vlietland sluit vanwege tekort aan personeel

Het Franciscus Vlietland in Schiedam sluit de afdeling kindergeneeskunde wegens een tekort aan kinderverpleegkundigen. De afdeling wordt samengevoegd op de locatie in Rotterdam. 

De sluiting betekent dat kinderen niet meer in het Vlietland terechtkunnen voor ingrijpende behandelingen. Dit gebeurt straks allemaal op de Rotterdamse locatie aan het Schieplein. Kinderen kunnen nog wel overdag voor consult naar het Schiedamse ziekenhuis.

Het ziekenhuis laat weten dat door één klinische kinderafdeling te vormen, de totale opnamecapaciteit voor kinderen in de regio groter wordt. Afgelopen donderdag is met leden van de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord overlegd over de gevolgen voor de spoedzorg van kinderen in de regio. Eerder werd al met een kleine club van huisartsen gesproken.

Er is nog niet een officieel besluit genomen over de maatregel. Het management en kinderartsen van het ziekenhuis bereiden momenteel deze maatregel voor. De sluiting van de kinderafdeling sluit aan op de landelijke trend, waarin afdelingen worden geconcentreerd om de zorg te verbeteren.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen