Volledig scherm
Een speler van HMSH toont het letsel dat hij opliep in Vlaardingen. © Ingrid De Groot

Knokkende voetbalploegen staan dit weekend buitenspel

De eerste elftallen van de Vlaardingse voetbalclub Deltasport en het Haagse HMSH komen dit weekeinde niet in actie. De KNVB heeft beide ploegen voor zaterdag uit de competitie gehaald nadat die afgelopen weekeinde met elkaar op de vuist gingen. Ook publiek was betrokken bij de knokpartij.

Voor Deltasport stond het duel tegen sv Charlois op het programma. Ook de het duel van HMSH (tegen plaatsgenoot Wilhelmus) is geschrapt. Of de elftallen het laatste weekeinde van deze maand wel weer in actie mogen komen, is nog niet bekend. De KNVB onderzoekt nog wat zich zaterdag precies heeft afgespeeld op het complex van Deltasport en of zij met sancties moet komen. Volgens hun woordvoerders hebben beide verenigingen bij de politie aangifte gedaan.  

Vechtpartij

Het bekerduel ontspoorde al in de eerste helft, bij een stand van 0-0, nadat een speler van Deltasport een overtreding had gemaakt op een Haagse tegenstander. Die zou de Vlaardinger een klap hebben gegeven waarop de reservespelers van Deltasport het veld in renden en een vechtpartij ontstond. Daar bemoeiden zich volgens getuigen ook weer reservespelers van HMSH mee. 

De verenigingen komen met verklaringen die haaks op elkaar staan. Ze beschuldigen elkaar ervan met de matpartij te zij  begonnen. Zo heeft Deltasport-trainer Ton Pattinama aangegeven geprobeerd te hebben de boel te sussen, maar beweert HMSH-voorzitter Bulent Yungul dat Pattinama juist zelf deelnam aan de vechtpartij en tientallen Vlaardingse supporters er op los sloegen. Haagse spelers vluchtten de kleedkamer in en moesten onder politie-escorte het sportterrein verlaten. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen