Volledig scherm
Een metrotoestel van vervoersbedrijf RET passeert de overweg Schenkelsdijk tijdens een schouwrit. De testritten voor het traject Hoekse Lijn worden uitgevoerd om de berijdbaarheid van de lijn en de voertuigbeveiliging te testen. © ANP

Korting op Hoekse Lijn blijft nog een paar weken

Reizigers kunnen in de eerste weken dat de Hoekse Lijn rijdt met korting van de metro gebruikmaken. Het gaat om een voortzetting van de al bestaande kortingsactie voor abonnementshouders en reizigers die op saldo reizen.

Deze actie bestaat sinds april vorig jaar en is bedoeld als compensatiemaatregel voor de vertraagde oplevering van de metroverbinding. De korting is geldig tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland Haven, zowel voor reizigers die gebruikmaken van het vervangend busvervoer als personen die de nieuwe metro nemen.

De ingebruikname van de Hoekse Lijn staat gepland voor maandag 30 september. Aanvankelijk gaat 'verlengde metrolijn B' volgens de reguliere dienstregeling rijden.

Vanaf Hoek van Holland kunnen passagiers dan 1 keer per 20 minuten richting Rotterdam rijden, vanaf Maassluis Steenwijkpolder 1 keer per 10 minuten.

De extra spitsritten worden pas in een later stadium toegevoegd, waarschijnlijk na vier weken. In die testperiode blijft ook het vervangend busvervoer beschikbaar.

De spitsritten worden pas aan de dienstregeling toegevoegd wanneer zich in die beginfase geen problemen voordoen. Op dat moment loopt ook de kortingsactie af.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen