De Lijndraaiersbrug over de P.C. Hooftlaan in Maassluis.
Volledig scherm
PREMIUM
De Lijndraaiersbrug over de P.C. Hooftlaan in Maassluis.

Lijndraaiersbrug over een week weer begaanbaar voor alle verkeer

Het ziet ernaar uit dat de Lijndraaiersbrug op woensdag 27 mei weer volledig in gebruik kan worden genomen. Het wegdeel van de brug in het centrum van Maassluis viel zaterdag tijdens de sluiting plotseling met een klap naar beneden. Niemand raakte gewond.

Quote

In januari heeft de laatste inspectie plaatsge­von­den, toen zijn er geen gebreken geconsta­teerd

Wethouder Fred Voskamp

Het eerste onderzoek dat maandag door de aannemer waarbij de brug in onderhoud is en door een door de gemeente ingeschakelde onafhankelijk expert is uitgevoerd, heeft veel vragen beantwoord maar heeft ook tot nieuwe vragen geleid. Dat zei wethouder Fred Voskamp dinsdagavond ten overstaan van de gemeenteraad. ,,Maar het lijkt erop dat de schade beperkt is en dat er geen sprake is van constructieve schade.”

De brug onderging in 2017 een renovatie waardoor de verbinding weer zelfstandig kan worden geopend. Het doel was het watertoerisme stimuleren en het centrum van Maassluis vanuit de polder bereikbaar te maken. Dat vrij snel na die oplevering een dergelijk incident zich voordoet, noemen vrijwel alle fracties opvallend. Zij eisen dan ook een diepgravend onderzoek. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen