De brand in een appartementencomplex aan de Mozartlaan in Maassluis
Volledig scherm
PREMIUM
De brand in een appartementencomplex aan de Mozartlaan in Maassluis © MediaTV

Maassluise corporatie krijgt boete omdat het niet voldoende maatregelen nam na brand in woning

Het Openbaar Ministerie heeft de Maassluise woningcorporatie Maasdelta op de vingers getikt omdat het niet voldoende maatregelen nam na een brand op 19 april van het vorige jaar. De fik zorgde voor een asbestbesmetting in het complex aan de Mozartlaan. Maasdelta vecht de boete van 2.500 euro echter aan. Saillant detail: bewoners zeggen van niets te weten.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’
  PREMIUM

  Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’

  Snel na het in 1984 verschijnen van de bikkelharde autobiografische roman ‘Ik lach om niet te huilen’ raakte het boek van de Rotterdamse schrijver Lex Kroon (80) in de vergetelheid. Maar sinds AD-columnnist Özcan Akyol aan deze krant vertelde dat dit zijn favoriete boek aller tijden is, nam de vraag zó toe dat het boek deze week opnieuw verschijnt. ,,Lex is een paradijsvogel uit een andere tijd,’’ zegt Eus.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen