Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Sandra Don

Maassluise kinderopvang dicht door tekort aan personeel

De kinderopvang gevestigd in de Montessorischool Maassluis sluit per aankomende maandag de deuren vanwege een personeelstekort. Voor de kinderen die er gebruik van maakten heeft de schooldirecteur inmiddels een alternatief geregeld.

Het bericht van de sluiting van de kinderopvang die is gevestigd in het pand van de Montessorischool Maassluis, kwam afgelopen week redelijk onverwacht. De reacties waren dan ook niet heel positief. ,,Er is veel emotie onder ouders'', weet directeur Kim Semeijn. ,,Begrijpelijk, maar we kunnen daar niet te lang bij stilstaan. We moeten verder, een oplossing bedenken.‘’

Op straat

Quote

Er is veel emotie onder ouders

directeur Kim Semeijn

Semeijn trad onmiddellijk in contact met de stichting Wijzer, die opvang en onderwijs biedt in Vlaardingen en Maassluis. ,,Zij richten zich op openbaar onderwijs, dat past nog het beste bij onze eigen doelstellingen, wij zijn immers niet religieus. Zij kunnen ons gelukkig helpen en de kinderen opvang bieden.'' Dat betekent dat de groep, zo'n acht kinderen, vanaf maandag niet op straat komt te staan. ,,Dat is dan nog een geluk bij een ongeluk, dat het niet om tientallen kinderen gaat'', stelt Semeijn.

Overigens staat de Montessorischool aan de vooravond van een besluit dat de gemeenteraad moet nemen over nieuwbouw. ,,Als het licht op groen staat, willen we ook weer naar opvangmogelijkheden kijken, zodat we onderwijs en opvang onder één dak kunnen blijven bieden'', aldus Semeijn.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen