Volledig scherm
Iwona Galla werd in 2003 om het leven gebracht. © Politie

Maassluizer (46) verdacht van roofmoord na zestien jaar voor rechter

Ruim zestien jaar nadat de 31-jarige Poolse Iwona Galla dood in de woning van een vriendin in Naaldwijk werd gevonden, moet de Maassluizer Mustafa A. zich voor de rechter verantwoorden. De 46-jarige man wordt ervan verdacht Galla te hebben vermoord.

Maandag dient in de Haagse rechtbank een pro-formazitting. Dan wordt bekend hoe het onderzoek ervoor staat sinds de Maassluizer in mei werd gearresteerd. A. wordt verweten met een zwaar voorwerp de schedel van de Poolse vrouw, die in Schiedam-Oost woonde, te hebben ingeslagen.

De bewoonster van het huis aan de Vuurdoorn vond het ontzielde lichaam dinsdag 6 mei 2003. Galla was in het huis bezig geweest met knippen van hennepplanten. Het destijds verrichte onderzoek leidde niet naar een verdachte.

Beweging

Onlangs werd weer aandacht besteed aan de oude moordzaak. Op verschillende plekken in Naaldwijk werden foto's van de vermoorde Iwona opgehangen en ook Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de cold case. Er kwam beweging in het onderzoek en dat leidde ertoe dat het coldcaseteam de man in zijn woning in Maassluis kon aanhouden.

Het motief voor de moord moet worden gezocht bij de diefstal van hennep. Ook zou er een hoeveelheid geld uit de wietwoning zijn gestolen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen