Volledig scherm
Een kraan van het Schiedamse bedrijf Mammoet. © ANP

Mammoet levert ‘crashkranen’ aan circuit Zandvoort

Het Schiedamse bedrijf Mammoet levert tijdens de Grand Prix van Zandvoort, die plaatsvindt van 1 tot en met 3 mei, kranen waarmee gecrashte bolides direct kunnen worden weggetakeld.

De acht kranen komen in de vier bochten op het circuit te staan. ,,Mocht er een auto onverhoopt uit de bocht vliegen, dan kunnen we snel ingrijpen”, legt een woordvoerder van Mammoet uit. Het Schiedamse bedrijf is gespecialiseerd in het liften van zwaar transport. Zo werd de onderneming in 2000 wereldberoemd toen het de Russische onderzeeër de Koersk van de zeebodem haalde.

Voor Mammoet is het een mooie samenwerking. ,,Formule 1 is razend populair, dus dat is hartstikke leuk. Maar het is voor ons wel nieuw, dus we zijn benieuwd wat het ons brengt. Zandvoort wil graag de nummer 1 worden, ook als het gaat om duurzaamheid. Dat is in elk geval een ambitie die ons erg aanspreekt.’’

Overigens zijn medewerkers van Mammoet momenteel ook al druk op het circuit in Zandvoort dat een grootschalige verbouwing ondergaat. ,,Maar dat is een andere opdracht”, aldus de zegsman.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen