Man met schotwond in been vlucht voor schutter naar brandweerkazerne Schiedam

VIDEO/UPDATEAan de Nieuwe Haven, ter hoogte van de huisartsenpost bij wooncomplex Havenbogen in Schiedam, is even na twaalf uur een man in zijn been geschoten. Aan de schietpartij ging een ruzie vooraf. De schutter is ontkomen.

Het slachtoffer zat ten tijde van de schietpartij in een auto. De politie vermoedt dat de schutter hem vanuit een auto onder vuur genomen heeft. Het slachtoffer werd geraakt in zijn been en vluchtte in zijn auto. De man werd - door vermoedelijk de schutter - achtervolgd waarbij zijn auto een keer werd geramd.

Waarschijnlijk probeerde het slachtoffer zich op het terrein van de brandweerkazerne aan de 's-Gravelandseweg in veiligheid te brengen. Dat was voor zijn achtervolger reden om er vandoor te gaan. Het terrein van de brandweer is aangemerkt als plaats delict. Daar wordt momenteel nog onderzoek gedaan. Ter plekke is eerste hulp verleend aan de gewonde man, waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

In één van de deuren trof de politie een kogelgat aan. Dat zou kunnen betekenen dat de kogel die het slachtoffer raakte dóór de deur is gegaan.

Aan de hand van het signalement van de schutter en het kenteken van de auto is de politie op jacht naar de verdachte.

Vermoedelijk heeft de politie de auto van de schutter inmiddels gevonden: zij nam vanmiddag aan de Willemskade aan ingedeukt voertuig in beslag.

Volledig scherm
Het slachtoffer is opgevangen bij de brandweerkazerne in Schiedam. © MediaTV
Volledig scherm
De politie heeft in Schiedam een auto in beslag genomen. © MediaTV
Volledig scherm
De schietpartij vond plaats aan de Nieuwe Haven ter hoogte van wooncomplex Havenbogen. © MediaTV

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit de regio Waterweg. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.