Volledig scherm
Salih Akca, gemeenteraadslid Vlaardingen. © Angelique van Woerkom

Meer versplintering: raadslid Beter voor Vlaardingen vertrekt uit partij en gaat alleen verder

De politieke versplintering in Vlaardingen zet door: donderdagavond is raadslid Salih Akça uit Beter voor Vlaardingen gestapt. Volgens fractievoorzitter Ben Trooster was dat een ‘gezamenlijk besluit’.

Trooster stelt dat binnen de partij irritatie was ontstaan omdat Akça meerdere vergaderingen had gemist. Ook gisteravond, toen een commissiebijeenkomst plaatsvond, was het raadslid afwezig. ,,Daar waren we klaar mee.” Hij spreekt van een ‘gezamenlijk besluit’.

Akça zegt dat hij het niet langer eens is met de koers van de partij. ,,Die is, naar mijn idee, wat rechtser geworden. Het speelt sinds de discussie over de vreugdevuren en de aanval van Beter voor Vlaardingen op de burgemeester.” Hij zegt zijn besluit uitgesteld te hebben om de partij ten tijde van de collegevorming niet te beschadigen. De afgelopen vergaderingen wilde hij niet langer voor de partij uitkomen.

Trooster zegt dat hij geen ‘politieke verschillen’ heeft geconstateerd. ,,Behalve dat hij vóór de komst van een islamitische school is en wij tegen. Maar daar hebben we het over gehad. We zouden, indien nodig, verdeeld stemmen.”

Nieuwkomer Beter voor Vlaardingen is nu nog met twee zetels in de raad vertegenwoordigd. De raad telt, met Akça als eenmansfractie, inmiddels veertien partijen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen