Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

‘Meesteres’ komt met de schrik vrij

Een 25-jarige voormalige sm-meesteres uit Oss, die is veroordeeld voor het afpersen van een man uit Maassluis met naaktfoto’s, hoeft zich niet meer bij de reclassering te melden. Dat heeft de politierechter in Rotterdam vrijdag bepaald.

De rechter in de Maasstad veroordeelde de 25-jarige inwoonster van Oss en een vriendin uit die plaats tot een voorwaardelijke werkstraf van zestig uur, nadat ze eind 2016 via internet 800 euro afdwongen van de Maassluizer. Die was via internet met de vrouwen in contact gekomen. De sm-meesteressen persten hem het bedrag af ‘als onderdeel van een spel’, zo zeiden ze destijds. Als hij niet zou betalen, zouden ze twee blootfoto’s en -films op Facebook plaatsten en naar zijn familie sturen.

De voormalige meesteres verwacht een kind en leidt - volgens haar reclasseringsbegeleider - nu ‘een heel ander leven’. ,,Ze is verhuisd en heeft alle tijd hard nodig om de geboorte voor te bereiden. Omdat in januari de proeftijd van de voorwaardelijke straf afloopt, zie ik geen bezwaren voor opheffing van de meldplicht’', aldus de begeleider. Zowel de aanklager als de rechter is het met hem eens. ,,Maar ze mag natuurlijk geen nieuwe strafbare feiten plegen in de proeftijd”, aldus de rechter.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen