Volledig scherm
Make A Wish bezorgde een 7-jarig meisje met sikkelcelziekte de dag van haar leven. Verkleed als prinses reed zij in een koets die werd voortgetrokken door eenhoorns naar de McDonald’s McDrive in Vlaardingen. © Edwin van Putten

Met een koets en ‘eenhoorns’ naar de McDrive in Vlaardingen

Het McDonald’s-wegrestaurant in Vlaardingen kreeg vanochtend een merkwaardige klant aan het afhaalloket. Een ruiter met zijn witte koets, voortgetrokken door twee witte paarden die verkleed waren als eenhoorns, nam een bestelling op voor een zevenjarig meisje en haar twee medereizigers.

Het meisje had de dag van haar leven, ze werd in het zonnetje gezet door stichting Make-A-Wish Nederland. Het goede doel bezorgt ernstig zieke kinderen een dag waarin hun wensen uitkomen. De dag begon in een hotel, waar een prinsessenjurk voor haar en een vriendin klaar lag. 

Het meisje heeft sikkelcelziekte, een erfelijke vorm van bloedarmoede. Bij patiënten met deze ziekte is er iets mis met de rode bloedcellen, die verantwoordelijk zijn voor het vervoeren van zuurstof. De cellen horen een ronde vorm te hebben, bij sikkelcelziekte kunnen de cellen de vorm van een sikkel of halve maan krijgen. In het ergste geval kan dit voor opstoppingen zorgen, een zogenaamde ‘sikkelcelcrisis’, die kan lijden tot schade aan organen of zelfs een beroerte. 

Volledig scherm
Het meisje had samen met haar medereizigers de dag van haar leven. © Make-A-Wish Nederland

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.