Volledig scherm
De inval aan de Amperestraat in Schiedam./ © MediaTV

‘Met messen bewerkte wietknipsters mogelijk niet door ontvoerders mishandeld’

Eén van de drie Bulgaarse wietknipsters die vorig jaar in een Schiedamse woning zouden zijn mishandeld, werd óók nog verkracht. Zij durft daar, uit angst voor represailles, geen aangifte van te doen.

Dat zei de aanklager gisteren in de Rotterdamse rechtbank, waar de Haagse wietteler Muharrem K. (29) en Rotterdammer Ayoub O. (24) zich moesten verantwoorden.

De drie vrouwen, werkzaam in een hennepkwekerij, zouden door de verdachten rond 25 juni vorig jaar zijn ontvoerd en in een woning aan de Ampèrestraat zijn vastgebonden en ernstig mishandeld. De dames zouden doodsangsten hebben uitgestaan.

Brandende peuken

Zo zouden de vrouwen zijn geslagen en geschopt, hun lichamen met messen bewerkt, werden brandende sigarettenpeuken op hen uitgedrukt en haren afgeknipt. Verder zouden de slachtoffers worden afgeslacht als zij de benen zouden nemen. ,,We hakken jullie hoofden af en snijden jullie aan stukken”, werd het trio in het vooruitzicht gesteld als zij zouden vluchten.

Muharrem K. dacht dat de knipsters achter een wietdiefstal zaten. Een slachtoffer meldde begin deze week vanuit haar woonplaats in Duitsland dat de wietplantage door anderen was leeggeroofd. Volgens de raadsvrouw van de Hagenaar zouden die overvallers ook de vrouwen mishandeld kunnen hebben.

Wietoogst

Nadat een knipster haar ontvoerders meldde dat ze de gestolen wietoogst kon terugbezorgen, werd ze vrijgelaten. Zij schakelde de politie in.

Van een vijftal aangehouden verdachten zijn uiteindelijk alleen de nu 16 maanden in voorarrest zittende Hagenaar en Rotterdammer opgepakt onder weg naar een metrostation, waar ze de vrouwen vrij wilden laten.

Volgens de aanklager hebben kennissen van de verdachten familie van één van de slachtoffers 10.000 euro geboden om belastende verklaringen in te trekken.

De strafzaak tegen het duo werd vandaag plots geschorst, nadat bekend werd dat de Amsterdamse kroongetuigeadvocaat Derk Wiersum was geliquideerd. De raadsvrouw raakte te geëmotioneerd om de verdediging naar behoren te kunnen voeren. Op 14 oktober gaat de strafzaak daarom verder.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen