De flat in de Maassluise wijk Componistenwijk waarvan een van de kelders werd gebruikt voor de groepsverkrachtingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De flat in de Maassluise wijk Componistenwijk waarvan een van de kelders werd gebruikt voor de groepsverkrachtingen. © Foto Roel Dijkstra

Minderjarigen verdacht van reeks groepsverkrachtingen 16-jarig meisje in kelderbox Maassluis

Een kelderbox onder een flat in Maassluis is het decor geweest van een reeks groepsverkrachtingen van een 16-jarig meisje. Zeven jongens, van wie zes minderjarig, hebben het slachtoffer volgens justitie stelselmatig misbruikt. Het meisje werd vernederd en gefilmd terwijl ze haar kwelgeesten moest bevredigen. 

 1. Sjoemelen met donaties werd als ‘normaal’ gezien: ‘De kerk krijgt geld, maar islamitische instellingen niet’
  PREMIUM

  Sjoemelen met donaties werd als ‘normaal’ gezien: ‘De kerk krijgt geld, maar islamiti­sche instellin­gen niet’

  Als de belastingaangifte weer ingevuld moest worden, stonden er soms hele groepen collega's en vrienden in de rij voor de Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam. Daar werd jarenlang gestrooid met valse donatiebewijzen, waardoor particulieren veel geld terugkregen van de Belastingdienst. In totaal ging het om miljoenen euro’s. ,,Ik kreeg te horen dat dit als normaal werd gezien.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen