Volledig scherm
© Flashphoto NL

Minister geeft startsein voor nieuwe Blankenburgtunnel

Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft maandag het startsein voor de aanleg van de nieuwe Blankenburgtunnel. De nieuwe snelweg (A24), die de A20 met de A15 verbindt, moet voor een betere doorstroming van het verkeer zorgen tussen de Rotterdamse haven en het achterland.

De officiële aftrap voor het grote project, waarmee in totaal 1,2 miljard euro is gemoeid, vindt plaats aan weerszijden van de Nieuwe Waterweg. Bij de starthandeling zijn ook vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen, burgemeester Jetten van Vlaardingen, wethouder Kathmann van Rotterdam en gedeputeerde Floor Vermeulen aanwezig.

Naast de start van de aanleg van de weg is er aandacht voor de projecten van het programma Nieuw Waterland, dat tot doel heeft de kwaliteit van de omgeving van de toekomstige snelweg te versterken. Staatsbosbeheer zal symbolisch de opnieuw ingerichte oostkant van het Vlaardingse Oeverbos openen. Het bos, dat wordt beheerd in opdracht van recreatieschap Midden-Delfland, is het eerste project van het kwaliteitsprogramma dat is afgerond. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen