Burgemeester Cor Lamers (midden) kwam eerder deze week een kijkje nemen bij de mobiele prikpost in Schiedam.
Volledig scherm
Burgemeester Cor Lamers (midden) kwam eerder deze week een kijkje nemen bij de mobiele prikpost in Schiedam. © Roel Dijkstra

Mobiel vaccinatieteam GGD boekt succes in Schiedam: in drie dagen tijd 246 prikken gezet

Dankzij de mobiele prikactie van de GGD Rotterdam-Rijnmond zijn er van dinsdag tot en met donderdag 246 Schiedammers zonder afspraak gevaccineerd. Een aantal dat stemt tot tevredenheid. De proef krijgt dan ook een vervolg.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’
  PREMIUM

  Dit is het verhaal van Lex Kroon (80), de schrijver waar Eus zo dol op is: ‘Ik heb mijn tijd verkloot’

  Snel na het in 1984 verschijnen van de bikkelharde autobiografische roman ‘Ik lach om niet te huilen’ raakte het boek van de Rotterdamse schrijver Lex Kroon (80) in de vergetelheid. Maar sinds AD-columnnist Özcan Akyol aan deze krant vertelde dat dit zijn favoriete boek aller tijden is, nam de vraag zó toe dat het boek deze week opnieuw verschijnt. ,,Lex is een paradijsvogel uit een andere tijd,’’ zegt Eus.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen